Curry mild met gehakt en rijst.

Curry
Curry – Mild in Weckpotje

Curry is een overkoepelende term die verwijst naar een aantal gerechten afkomstig uit de keuken van het Indiase subcontinent.
Het gemeenschappelijke kenmerk is het gebruik van complexe combinaties van kruiden of specerijen.
Meestal met inbegrip van verse of gedroogde hete pepers.

Er zijn veel soorten gerechten die ‘curries’ worden genoemd.
In de originele traditionele keukens is de precieze selectie van kruiden voor elk gerecht een kwestie van nationale of regionale culturele traditie, religieuze praktijk en gezinsvoorkeur.
Dergelijke gerechten worden door specifieke namen genoemd.
Meestal verwijzen die naar hun ingrediënten, kruiden en bereidingsmethoden.

Er staan meerdere curry recepten op mijn recepten lijstje.
Dit is een milde variant die ik vaak gebruik voor een simpel recept.
Een Curry gerecht met gehakt, rijst en oosterse roerbakgroente.

Het recept voor een simpele curry met gehakt.

Ingrediënten voor twee personen :

250 gram Half om half gehakt.
500 gram oosterse roerbakgroente.
150 gram rijst.
1 dessertlepel Curry pasta – Mild

Bereiding :

Kook de rijst tot ze gaar is.
Roerbak het gehakt met wat zonnebloemolie of boter.
Voeg een dessertlepel Curry pasta erbij, roer goed door.
Voeg de oosterse roerbakgroente er bij, en roerbak het geheel tot het goed gaar is.

Je kunt de rijst apart serveren, of kort voor de het eind bij de gehakt/groente mix voegen.
Kroepoek, augurken (zoet/zuur) en zilveruitjes passen ook prima bij dit gerecht.

Hoe maak je je eigen mix ?

Er zijn meerdere mogelijkheden om je eigen mix te maken.
In milde vorm of wat pittiger.
Een Curry kan ‘droog’ of ‘nat’ zijn.
Droog curry’s worden gekookt met zeer weinig vloeistof die wordt toegestaan ​​te verdampen, waarbij de andere ingrediënten bekleed blijven met het kruidenmengsel.
Natte curry’s bevatten aanzienlijke hoeveelheden saus of jus op basis van yoghurt, room, kokosmelk, kokoscrème, peulvruchtpuree, tomatenpuree, gesauteerde geplette ui of bouillon.

Voor mij Curry pasta – Mild kunt u op mijn recepten pagina kijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: