Ciabatta met …. onze zondagmiddag lunch.

De Ciabatta is vaak op zondag bij ons als lunch te eten.

Ciabatta (Italiaans: slof of pantoffel) is een Italiaanse broodsoort.
Het is een luchtig, plat, rechthoekig brood, met een knapperige korst.

De Ciabatta komt oorspronkelijk uit de streek rond Como.
Het werd gemaakt van restdeeg, dat met water weer soepel werd gemaakt.
Daarna werd het in lange repen op de ovenbodem gebakken.
De grootte bedraagt ongeveer 10 bij 35 centimeter.

Onze gevulde.

Een vriend en vriendin van ons serveerde een soortgelijk broodje tijdens een lunch met meerdere familieleden en vrienden.
Er gingen er meer tegelijk de oven in, die gretig werden opgegeten.
Dat bracht ons op het idee de ciabatta vaker mee te nemen voor de luie zondagmiddag.

Eigenlijk heb je er niet veel voor nodig. Maar het gaat ook om de combinatie van de ingrediënten die het juist zo lekker maken.
De gesmolten kaas, met de ham en de ui passen heerlijk bij het brood dat met kruidenboter is ingesmeerd.
Hierdoor wordt de buitenkant van het brood “Tosti” -achtig en is de binnenkant heerlijk smeuïg van de boter en de gesmolten kaas.

Affijn, een heerlijke lunch voor een laag budget.

Het recept vind u weer op onze Receptenpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: