Kip in kerriesaus, snel maar lekker.

kip in kerriesausNa een drukke zaterdag is het altijd lekker eten.
Boodschappen doen, de auto wassen en ff tuinieren.
De dag is zo om.
Het ontbreekt dan nog wel eens aan tijd om een uitgebreide maaltijd op tafel te zetten.

En dan maak ik wel eens kip in kerriesaus.
Een heerlijke rijstmaaltijd van kipfilet met roerbakgroente.
En dat alles natuurlijk in mijn eigen gemaakte kerriesaus.
En dat binnen een half uurtje.
Want ook als je de saus zelf maakt, hoeft dit echt niet lang te duren.

Als basis bestaat een saus vaak uit een roux van boter en bloem.
Hierbij voeg je dan water, melk of bouillon toe zodat je een gladde saus krijgt.
Wie die techniek onder de knie heeft kan in principe snel en eenvoudig zijn eigen sauzen maken.
Voor tomatensaus of kerriesaus is de handeling iets anders.
Althans in mijn receptenboekje dan, maar het basis principe blijft hetzelfde.

Kip in kerriesaus. Voor het recept kunt u HIER terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: