Kool recept, met appel, mais en spek.

koolDeze witte kool met appel en kaas is een aangepast recept dat ik in een kookboekje vond over 1-pans gerechten.
Regelmatig zoek ik wel eens in de kringloopwinkel of een witte boeken zaak naar receptenboekjes die je voor een paar euro kunt aanschaffen.
En zo vond ik dus ook dit kookboekje bij de witte boeken zaak.

Maar dan blader je door de recepten, zie je iets wat je wel lekker lijkt, en dan hebben ze in de supermarkt juist dat ene ingrediënt niet.
Zo ook dus met dit recept.
Volgens het boekje had je dus Chinese kool nodig en minder spek dan er weer in een verpakking zit.
Nou is dat van die spek natuurlijk snel opgelost. Gewoon de gehele verpakking gebruiken.
Want anders blijf je weer met een restant spek zitten die ik niet zo een volgende dag wel weer in een ander recept kan gebruiken.

Wat als het hoofdingrediënt er dan niet is ?

Maar dan de Chinese kool.
Uitgerekend was dit niet voorradig in de supermarkt waar ik mijn wekelijkse boodschappen doe.
En om nu voor dit ene ingrediënt nu naar een groenteboer of andere supermarkt te gaan.
Dat zag ik toch ook niet zitten.
En voor kool kun je toch ook gerust een andere soort gebruiken ?
Oke, de smaak zal er wel door veranderen, maar toch ook niet zoveel.
Dus dan maar gewone witte kool in plaats van de Chinese.
En het was weer zo lekker dat de pan schoon leeg ging.

Voor herhaling mogelijk.

Jazeker, want ik wil deze ook wel eens proberen met spitskool, of rode.
En voor wie die uitdaging aangaat om het eens met een andere soort te maken, ik zou graag uw variant of aanpassing willen horen.

Het uitgebreide recept staat wederom op de betreffende recepten pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: