Meer dan 50 jaar – Kadoelerbos.

kadoelerbosDeze wandeling door het oosten van het Kadoelerbos is ongeveer 4,5 km lang en kan het beste lopend worden gedaan.
Het terrein is onderhevig aan de aanleg van nieuwe paden. Laarzen is een must.

Zo begint de Geocache route Meer dan 50 jaar; kadoelerbos (GC3QFG5)

Op de startlocatie is ruimte genoeg om je auto neer tezetten en eventueel te wisselen van schoenen naar laarzen.
Toen wij deze route liepen was het in de nazomer, en dan is het ook wel mogelijk om met hoge wandelschoenen deze route te lopen.
Maar in de herfst, winter en voorjaarsperiode zijn laarzen idd wel aan te bevelen.

De route brengt je een stuk over de dijk langs het Vollenhoverkanaal, maar verder gaat het door het zuid-oostelijk gedeelte van het Kadoelerbos.

Kadoelerbos.

Het Kadoelerbos ligt evenwijdig aan de oude kustlijn van het IJsselmeer en is een zeer gevarieerd bos.
In de ondergrond zit veel keileem, waardoor de bodem vochtiger is. Hier groeien paddenstoelen erg goed op en in het bos zijn al bijna 1500 verschillende soorten geteld. De in ons land zeldzame en zeer giftige knolamaniet komt hier veel voor.

Kadoelerveld.

Naast het Kadoelerbos en omsloten door de bomen ligt het Kadoelerveld. Deze voormalige landbouwakkers zijn enkele jaren geleden omgevormd tot natuurgebied.
Deze nieuwe natuur, met plassen en moerassige laagtes, vormt een overgang van het Kadoelerbos naar het open polderlandschap. Planten en dieren die al in het Voorsterbos leven, krijgen zo een groter leefgebied en kunnen zich beter handhaven en verspreiden. En met succes: de ijsvogel wordt hier nu regelmatig gezien!

De Puzzels.

De puzzels zijn niet al te ingewikkeld, deze geocache route heeft dan ook maar een moeilijkheidsgraad van 2 sterren, en zijn ook samen met kinderen heel erg goed te doen.
Ook de eindcoördinatie vonden we niet al te ingewikkeld, en was mooi verstopt.

Kortom een mooie route om te wandelen, met leuke puzzels in een prachtig gebied. En voor ouders met kinderen zeker een aanrader.

Geocachroute : Meer dan 50 jaar; kadoelerbos . GC3QFG5


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: