Witlof met ham en kaas.

De combinatie witlof met ham en kaas is bij iedereen wel gewild.

Er zijn maar weinig mensen die witlof echt niet lekker vinden.
Zeker nu er witlof wordt gekweekt die nog amper bitter smaken in het hart van de witlof.
Waardoor het mogelijk is om de gehele witlof te gebruiken voor een oven gerecht.

Maar wat als je nu geen oven hebt ?

Dan is er altijd nog de studenten versie.
Als pan gerecht met een blik ham en kaassaus.
Simpel en snel op tafel te zetten, en hier in huis eigenlijk lekkerder gevonden dan de traditionele ovenrecepten.

witlof

Voordeel is ook dat met dit recept je altijd zeker weet dat het gaar is.
Iets wat bij de ovengerechten nog wel eens fout gaat aangezien de witlof vaak niet van gelijk formaat is.
Waardoor de dunnere al vaak te gaar is geworden, terwijl een groter exemplaar dat nog niet is.

Zeker niet meer bitter.

Vroeger had witlof een enigszins bittere smaak.
Sommige mensen, vooral kinderen, houden daar niet van.
Tegenwoordig zijn er witlofrassen die niet of bijna niet bitter zijn.
En door witlof te koken met behalve water wat melk wordt de bittere smaak verzacht.

Zijn er nog alternatieven ?

Naast ham uit blik is er natuurlijk de mogelijkheid om een blik boterhamworst of lunchmeat te gebruiken.
Maar als student heb ik ook wel eens cervelaat (Als boterhamworst) gebruikt dat ik nog in de koelkast had liggen.
Gewoon in reepjes gesneden er op het laatst aan toegevoegd.
En als je nog wat gekookte aardappel over hebt van de vorige dag, dan kun je die er ook prima bij doen in plaats van de gebakken aardappelkrieltjes die in het recept staan.
Op die manier gooi je ook geen eten weg. Wat voedsel verspilling weer tegen gaat.

Witlof is niet echt te combineren met andere groentes, maar wie daar een andere mening op na houd mag mij wel eens een suggestie aanleveren.

Affijn, voor mijn Witlof mat ham en kaas kun je op de volgende Recepten pagina terecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: