Boomstammetje, en het is geen hout.

Boomstammetje, lekker zelf maken.

We zijn er gek op. Boomstammetje.
Gebraden, met aardappel en groente.
Probleem is alleen dat boomstammetjes van de slager of uit de supermarkt vaak, of eigenlijk altijd, smaakversterkers bevatten.

Niet alleen de welbekende E-621, maar het staat er meestal ook verpakt op als “Gistextract”, natriumisoascorbaat of zelfs heel brutaal als aroma.
En laat dat voor sommige mensen nu een probleem zijn.
Want als je daar over gevoelig voor bent dan kun je er nare ervaringen mee krijgen.

Zelf maken.

Dat is dan de enigste oplossing.
Lastig ? Niet echt.
Je moet alleen meer tijd besteden aan je eten.
En daar is niks mis mee. Wie meer tijd besteed aan zijn eigen eten weet wat ie eet.

En het nog lekkerder als je zelf het gehakt maakt. Dit kan van varkensvlees zijn of bijvoorbeeld van kip.
Kippendijen zijn daar uitermate goed geschikt voor.

Bewaren ?

Als je meerdere stammetjes maakt kun je ze prima invriezen.
Ik braad ze vaak aan, laat ze afkoelen en stop ze dan per twee gewoon in de diepvries.
Niet te lang bewaren in de diepvries, maar voor een maand of twee kan best.

Het recept ?

Die staat zoals u van me gewend bent op de recepten pagina onder de categorie vlees of vleesvervangers.
In de toekomst wil ik wel eens een vegetarisch alternatief gaan ontwikkelen, want dat moet toch mogelijk zijn.
Wordt dus vervolgt.

Mijn Boomstammetje recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: