Stoofschotels. Lekker langzaam.

Rode kidneybonen in stoofschotels. Wie lust dit nu niet?

Onlangs was er bij ons in de supermarkt een bonen in blik actie. Twee of vier blikken voor een euro.
En dat slaan we natuurlijk niet af.
Zo had ik dus al een tijdje iets in het hoofd om met rode kidneybonen te gaan doen.
Een lekkere stoofschotel leek me wel wat.

Maar wat moet er dan verder nog in?

Vlees, aardappel, ui en natuurlijk kruiden en specerijen.
Eigenlijk kun je voor een heerlijke stoofschotel aardig wat ingrediënten bij elkaar stoppen om het smakelijk te maken.

Met varkensvlees hoeft het niet zo lang op te staan.

stoofschotelsAnders dan bij een stoofschotel met rundvlees hoeft het met varkensvlees niet een hele dag op te staan.
1 of twee uurtjes is lang genoeg.
En dat terwijl ik bij rundvlees mij stoofschotel soms wel 10 uur laat stoven.
Daarom gebruik ik ook wel vaak schouderkarbonade voor mijn stoofschotels.

Verder heb ik voor deze stoofschotels als ingrediënten een ui , wat aardappels en rundvleesbouillon gebruikt.
Het lijkt een beetje op Hongaarse Goulash, maar dan met een andere twist van kruiden en specerijen.

Voor het recept van Stoofschotel met rode kidneybonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: