Aardappel anders anders.

Wie kent ze niet. De potjes aardappel anders.
Een heerlijk gerecht voor uit de oven.
Maar wat als je nu geen oven bezit, maar toch eens graag dit gerecht (of een variant) er van zou willen proberen ?
Dit bedacht ik me ook op een moment dat er geen oven voorhanden was.
Vandaar Aardappel anders anders.Je kunt dit gerecht met de potjes van aardappel anders maken, maar ik beschrijf ook hoe je een soortgelijk gerecht kunt maken zonder.
Ingrediënten :

2 Prei.
1 Flinke Ui.
Voor 4 personen aardappels.
250 gram Champignons.
Bakje gerookte spek.

Kant en klaar :

1 potje Aardappel anders.

Of zelf maken :

40 gram boter.
40 gram bloem.
1/2 liter groente- of drink bouillon.
1 Theelepel knoflookpoeder.
1 desertlepel Peterselie.
1/2 desertlepel Bieslook.

 

Overige benodigdheden :

Hapjespan of wok.
Lage antiaanbaklaag pan.
kookpan.
Steelpannetje.

Bereiding :

Snijd de prei in ringen.
Snijd de ui fijn en de Champignons in plakes.
Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. (1cm tot 1,5 cm)
Kook de aardappels even heel licht.

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 20 tot 30 min.

Als de aardappels licht gekookt zijn, bak ze dan lekker bruin in zonnebloemolie.
Bak de spekblokjes licht in de hapjespan of wok.
Voeg de ui er bij, bak even door.
Voeg de prei erbij en later de champignons.
Voor als u de saus zelf maakt voor de aardappel anders anders.

Maak een roux van boter en bloem in een steelpannetje.
Kook in een waterkoker een halve liter water.
Schenk dit in een maatbeker met een theelepel of twee drinkbouillon of een halve groente bouillon tablet.
Roer hier de knoflook, peterselie en bieslook doorheen.
Giet dit beetje bij beetje bij de roux van boter en bloem.
Breng het langzaam aan de kook tot het een saus wordt.

Saus te dun ? Met wat water en maizena kunt u het dikker maken.
Te dik, giet er nog wat water bij.

Voor het gerecht met een potje aardappel anders is het uiteraard makkelijker.

Maak het potje Aardappel anders open.

Als de spek met ui, pre en champignons lekker door gebakken is.
Voeg de saus er bij, en breng het geheel op temperatuur.Laat het even pruttelen.Serveer de gebakken aardappel apart, of voeg deze op het laatste moment er bij.
aardappel anders