Babi Ketjap (eenvoudig)

Deze eenvoudige Babi Ketjap met een uitje is simpel te maken, en met maar minimale voorbereiding op tafel te krijgen.
Heerlijk met witte rijst of rijst met groentes.
Ingrediënten :

400 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen)
5 eetlepels ketjap manis
1 zeer fijn gesnipperde ui
2 theelepels knoflook
1 eetlepel gember
1 theelepel ketoembar (koriander)
1 theelepel djinten (komijn)
1 theelepel zwarte peper
1 eetlepel azijn
2 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels sambal
1-2 eetlepels basterdsuiker

2 dl. water

zout
bindmiddel.

Aantal personen : 2 -3


Bereidingstijd :

Voorbereiding 15 minuten.
Stoven 1 uur.
Afwerking 10 minuten.

babi ketjap

Overige benodigdheden :

Braadpan.

 

Bereiding :

Marineer het in stukken gesneden vlees met de ketjap manis, een eetlepel van de olie en de kruiden en suiker en de gesnipperde ui.
Laat dit voor 15 minuten afgedekt staan.

 

babi ketjap
Verwarm de rest van de olie.
Schep het vlees uit de marinade.
Laat die uitlekken en bak het op hoog vuur mooi van kleur.
Voeg daarbij af en toe wat van de marinade om te voorkomen dat de snippers ui te donker worden. 

Schenk de rest van de marinade en het water erbij en laat het vlees nog ongeveer 40 minuten sudderen.

Kook rijst voor het aantal personen dat er aan tafel komen.
80 gram rijst per persoon is bij ons vaak wel voldoende.
Dit kan in een pan of in een rijstkoker.

 

Bak ondertussen wat roerbakgroente in een koekenpan als u de rijst wilt aanvullen hiermee.

Bind de saus van het vlees met maizena of ander bindmiddel,