Babi Pangang met hamplapjes.

Ondanks dat we een Chinees om de hoek hebben zitten waar je voor niet al te veel geld prima eten kunt halen, vinden we zelf maken eigenlijk wel lekkerder.
En dan maken we ook vaak Babi Pangang met hamlapjes.
Het vereist wat voorbereiding. Maar het eindresultaat is een heerlijke maaltijd.
babi pangang met hamlapjes
Ingrediënten :

Ingrediënten voor de Babi Pangang :

800 gram varkenslapjes,
1/2 ui, 2 teenjes knoflook,
3 theelepels djahe (gemberpoeder),
2 eetl olie,
4 eetlepels ketjap manis,
sap van 1/2 citroen

Ingrediënten voor de saus :
2 cm verse gember
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel sambal
1 eetlepel suiker
200 milliliter water
4 eetlepels azijn
4 eetlepels gembersiroop
maïzena, om te binden
zoutVerder rijst voor 4 personen.
Potje atjar tjampoer
Aantal personen : 4


Bereidingstijd :

60 minuten voorbereiding.
45 minuten koken.


Overige benodigdheden :

Voor het marineren een grote kom.
Snijplank en mes om ui te snipperen.
Grote braadpan.
Pan of rijstkoker voor de rijst.
Ovenschaal.

 

Bereiding :

Voorbereiding
Snijd de ui klein. Meng ui, knoflook uit de pers, djahe, olie, ketjap, citroensap door elkaar.
Laat hierin het vlees ca. 1 uur marineren.
Oven voorverwarmen op 200 graden.

Zet het vlees met de marinade op en laat het op een laag vuur gaar stoven.
Eventueel wat water toevoegen tijdens het stoven.
Als het vlees gaar is, dit in een ovenschaal doen.
Klein beetje vocht van het braden op de bodem.
Deze in de voorverwarmde oven zetten. na ca. 15 minuten heeft het gerecht een bruin korstje.

De over gebleven marinade kun je in een bakje bewaren in de koelkast voor eventueel de volgende dag om er jus van te maken.

 

Bereidingswijze van de saus :

Doe het water met de tomatenpuree, fijngesneden verse gember, sambal en suiker in een steelpannetje, breng het aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes trekken.
Voeg azijn en gembersiroop toe.
Meng de maïzena met wat water en voeg dit toe.
Laat dit nog een paar minuten trekken en dien op.
Kook de rijst voor vier personen.
Serveer de Babi Pangang, de saus, atjar tjampoer en de rijst.
babi pangang met hamlapjes