Bagels.

Bagels. Heerlijk voor bij de koffie of thee.

Bagels, zoet of hartig. Een prima tussendoortje of voor de lunch.

Ingrediënten :

Deeg

10 gram verse gist
1 eetlepel olijfolie
250 gram bloem
5 gram zout
130 milliliter water

Afbakken

suiker of zout, afhankelijk of u de bagel hartig of zoet gaat beleggen
scheutje koffiemelk, sesamzaad.

 

Aantal personen : 4


Bereidingstijd : 30 tot 45 minuten.

Bagels

Overige benodigdheden :

Oven, Bakplaat of rooster.
Bakpapier.

Bereiding :

Voorbereiding:

  • Leg een pollepel klaar.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Zet een grote kookpan met 3 liter water op het vuur en breng vast aan de kook.
Bagels
Deeg:

  • Los het gist op in een beetje water en de olie.
  • Meng de bloem met het zout, maak een kuil in het midden en schenk het gistmengsel erin. Kneed even door.
  • Schenk de rest van het water erbij en kneed alles goed door elkaar.
  • Kneed in circa 10 minuten tot een elastisch deeg.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en bol ze op.
  • Laat ongeveer 10 minuten rijzen onder een licht vochtige doek.
  • Gebruik een pollepel om een gat in het deeg te maken: steek de pollepel in het midden van het deeg en draai deze even rond op de werkbank. Gebruik vervolgens uw vinger om het gat uit te rekken.
  • Laat ongeveer nog 30 minuten rijzen.
Afbakken:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Los de suiker of het zout op in het kokende water.
  • Leg de bagels in de pan met kokend water en wacht tot deze boven komen drijven.
  • Draai de bagels na ongeveer 1 minuutje om en laat nog 1-2 minuten koken. TIP! U kunt meerdere bagels tegelijk koken, maar het is wel belangrijk dat ze echt boven komen drijven.
  • Haal de bagels met behulp van een draadspaan uit de pan.
  • Bestrijk de bagels met koffiemelk en bestrooi met sesamzaad.
  • Bak de bagels vervolgens in de warme oven in ongeveer 10 minuten krokant.
Bagels