Broccoli anders. Of eigenlijk gewoon broccoli in tuinkruidensaus.Met aardappel, ui en kippendijen. Bestrooid met geraspte kaas en dan even in de oven. Dit recept kwam ik via het internet tegen. Eigenlijk moet het gemaakt worden met een potje aardappel anders maar aangezien we hier in huis liever “eigen gemaakt” eten is het dus met een tuinkruidensaus recept van eigen bodem gemaakt. |
|
Ingrediƫnten :Voor de schotel : 4 grote kippendijen. Voor de tuinkruidensaus : 40g roomboter.
|
Aantal personen : 4 Bereidingstijd : 45 minuten.
|
Overige benodigdheden :
Kookpannen. Voorverwarmde oven op 200 graden.
|
![]() |
Bereiding : Schil de aardappel en snijd deze in blokjes van een cm. Kook deze even licht.Maak verse broccoli wat fijn en kook ook dit even.Giet de aardappel en de groente af en laat dit even rusten.Pel de uien en versnipper ze.Snijd de kippendijen in grove brokken. |
![]() |
De tuinkruidensaus. Maak de tuinkruidensaus volgens het recept dat u wenst of ik beschreven heb op de volgende pagina. Tuinkruidensaus. |
|
De schotel voorbereiden : Smelt de braadboter in de braadpan. Roerbak hierin de kip tot ze wat gaar is en voeg er dan de uisnippers bij. |
![]() |
Roerbak dit verder gaar. | ![]() |
Zodra dit redelijk gaar is voegt u de aardappelblokjes en de broccoli er bij en roerbakt u dit nog even door elkaar. | ![]() |
Vet een ovenschaal wat met boter in. Doe de schotel vanuit de braadpan in de ovenschaal. Giet er de tuinkruidensaus overheen en laat dit er goed doorheen zakken. |
![]() |
Strooi er geraspte kaas overheen. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en zet de timer op 15 tot 20 minuten. |
|
![]() |