Cabanossi.

Cabanossi komt uit Polen, ook al klinkt het Italiaans.

De Cabanossi is een dun, gekruid worstje gemaakt van varkens- en rundergehakt of een mengsel van die twee.
De worst komt van oorsprong uit Polen en werd meegenomen door jagers die ver van huis gingen.
Dankzij zijn lange houdbaarheid buiten de koeling, werd in de vorige eeuw veelal meegenomen door Poolse soldaten.
Tegenwoordig nemen veel Polen het om vergelijkbare redenen mee tijdens het bergbeklimmen.
De worst is als snack te eten en wordt ook wel bij de lunch geserveerd.
cabanossi
Cabanossi is een soort droge worst, vergelijkbaar met een milde salami.
Het is gemaakt van varkensvlees en rundvlees, licht gekruid en vervolgens gerookt.
Traditioneel komt het in de vorm van een lange, dunne worst van ongeveer 30 cm lang, en 2 cm in diameter.
Er bestaan ook enkele variaties, zoals kip en eendencabanossi.
Variaties gemaakt van kalkoen zijn goed vertegenwoordigd als product in kasjroet (vlees)supermarkten en delicatessenzaken.Gesneden is de worst ook een populaire pizza topping.

Herkomst Polen.

Het is een Poolse specialiteit waar het geschreven wordt als Kabanosy.
Het product is sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw ontstaan in Poolse slagerijen.
De naam van het product komt af van het woord ‘Kaban’, wat in de volksmond in het Oosten van Polen een ander woord is voor varken.