Camping nasi met saté.

Eenpans nasi met saté, heerlijk voor op de camping.

Nasi met sate op de camping. Heerlijk is dat als je een hele dag hebt gefietst, gewandeld of gezwommen.
Maar hoe maak je nu nasi als je buiten kookt en maar 1 brander tot je beschikking hebt ?
Nou, ik heb een recept waarmee dat prima gaat, zolang je maar creatief denkt met koken.
Ingrediënten :

Rijst voor twee personen.
200 tot 250 gram roerbakgroente (Wat u zelf lekker vind)
1 kipfilet.

Nasikruiden (Kant en klaar) of Zout,peper,laos,gember,kurkuma etc.
Drie eetlepels pindakaas.
Melk.

 

Overige benodigdheden :

Hapjespan of wok.
Kookpan voor de rijst.

Bereiding :

Snijd de kipfilet in stukjes.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Als de rijst gaar is giet u deze af en laat u deze in de pan staan.

Aantal personen : 2

Bereidingstijd : 20 tot 30 min.

Roerbak de kipfilet in een hapjespan in wat olie of boter.
Zodra de kipfilet redelijk gekleurd is voegt u de groente er bij.Zelf heb ik altijd een potje gemengde kruiden voor nasi of bami bij me.
Maar een kant en klaar zakje voor nasi voor 2 personen kan natuurlijk ook.
Of, zoals het een echte kok betaamt, met kruiden voor de nasi.Voeg de kruiden tijdens het roerbakken toe.
Voeg nu de pindakaas erbij, en giet beetje bij beetje wat melk in de pan zodat u de pindakaas lekker smeuïg maakt zoals saté hoort te zijn.
Denk er aan het vuur nu redelijk laag te draaien.
De saté hoeft enkel alleen nog maar op temperatuur te komen, niet te koken.
Zodra de saté de juiste dikte heeft gekregen kunt u proeven of er voldoende zout en peper in zit.
En denk eenvoudig.
Saté te dik, scheutje melk er bij.
Saté te dun, beetje pindakaas extra.

Voeg als laatste de rijst er bij en klaar is uw nasi met saté.