Champignonragout, lekker met rijst.

Champignonragout is natuurlijk heerlijk in van die bladerdeeg-kuipjes.
Maar wij eten het graag ook gewoon met rijst.
En champignonragout is natuurlijk redelijk vegetarisch. Ik zeg redelijk aangezien ik wel gebruik maak van een rundvleesbouillon.
Je kunt het natuurlijk ook helemaal vegetarisch maken als je gebruik maat van een kruidenbouillon.
Ingrediënten :

40 gram boter.
40 gram bloem.
1 grote ui.
300 gram champignons.
150 gram ham in plakjes.
2 eieren.
500 ml rundvleesbouillon.
Zonnebloemolie.
Tijm

Aantal personen : 2

Bereidingstijd : 30 minuten

champignonragout

Overige benodigdheden :

Grote braadpan.
koekenpan om de champignons te bakken.
Grote maatbeker om de bouillon te maken.
Snijplank.
Messen.
Garde of houtenlepel

champignonragout
Bereiding :

Pel de ui en snipper hem.
Kook de eieren hard.

Ik maak met een waterkoker altijd kokend water en maak zo in een maatbeker altijd bouillon.

champignonragout
Snij de champignons in parten. En snijd ook de ham in reepjes.
Bak de champignons in een koekenpan in zonnebloemolie.
Doe de boter in de braadpan en smelt die bruin.
Bak hier in de uitjes glazig.
Doe er de bloem bij en maak hier zo een roux van die een beetje bruin kleurt.
Schenk hier beetje bij beetje de bouillon bij. Zo krijg je de basis van je ragout.
Voeg er de gebakken champignons bij en roer dit goed om.
Doe er daarna de ham reepjes bij.
Prak de eieren en voeg deze bij de champignonragout.

Breng het verder op smaak met tijm, peper en zout.

Maar zout hoef je er naar mijn mening niet meer bij te doen want deze zit al genoeg in de bouillon.

Kook rijst voor twee personen en eet smakelijk.

Ook lekker is deze ragout van kippendijen.