Chocolade cupcakes.

Chocolade cupcakes zijn geliefd bij iedereen.

Altijd lekker. Een cupcake op zijn tijd. Regelmatig staat de oven te snorren voor een overheerlijke cupcake.Daarom maar eens Chocolade cupcakes gemaakt.

Een simpel basis recept is mijn uitgangspunt voor alle cupcakes die ik maak, en daar voeg je dan wat aan toe voor de variatie.
Of het nu cacao is, limonade, verse vruchten of snoepjes.
Met mijn basis recept gaat het vrijwel nooit fout.
Vrijwel, want een heel enkele keer zakt de cupcake wel eens in.
Maar ook dan zijn ze vaak wel prima te eten hoor.

En oefening baard kunst, en dan mag het ook wel eens fout gaan.
Maar dit recept levert altijd heerlijke chocolade cupcakes op.

Ingrediënten :

150 gram boter.
150 gram suiker.
2 eieren.
150 gram zelfrijzend bakmeel.
1 theelepel bakpoeder.
2 eetlepels melk.

Extra ingrediënten :

2 desert lepels chocoladepoeder.
50 gram chocoladekruimels van een reep naar keuze (wit, melk of puur).

Aantal cupcakes : 12


Bereidingstijd : 30 minuten.

Overige benodigdheden :

Cupcake bakvorm.
Papieren cupcakesvormpjes.
Oven.

chocolade cupcakes
Bereiding :

Weeg alle ingrediënten apart af en zet ze klaar.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Ik smelt de boter altijd even in een pan zodat ik het makkelijk kan mengen met de suiker, met een mixer.
Klop de boter luchtig en voeg dan pas de suiker toe.

Klop alles tot een gladde crème en voeg dan de twee eieren toe.

Spatel dan het bakmeel, het bakpoeder, de chocolade stukjes en de chocolade poeder toe.
Voeg de melk toe als het deeg te droog wordt.
Het deeg moet vloeibaar genoeg zijn om zo van een lepel af in een cupcake te lopen.
Schep het beslag meet een eetlepel in de cupcakevormpjes en vul ze tot twee derde.
Er is voldoende voor 12 cupcakes met dit recept.Zet de cupcakes in de oven en bak de cakejes in 15 minuten gaar.