Cupcakes met glazuur.

 

Cupcakes zijn overheerlijk bij de koffie of thee.
En ik heb er een super recept voor, zodat de cupcakes ook bijna altijd goed zijn.
Meestal maak ik ze met aanvullingen in het beslag.
Met chocola, nootjes, m&m’s, noem maar op.
Nu was ik wel eens nieuwsgierig naar glazuur.
Roze koeken !!!!!! Dat lijkt me ook wel eens wat.


Nu heb ik wel een receptenboek waar glazuur zelf maken in staat.
Maar voor de eerste keer ben ik vaak lui, en kijk ik of er geen makkelijkere manier is.
Dus dan maar koken uit een zakje deze keer.

cupcakes
Ingrediënten :

150 gram boter.
150 gram suiker.
2 eieren.
Zakje vanillesuiker.
150 gram zelfrijzend bakmeel.
1 theelepel bakpoeder.
1 zakje Dr Oetker glazuur.

Aantal : 12 stuks.


Bereidingstijd : 30 minuten.

Overige benodigdheden :

Steelpan.
Mixer.
Grote beslagkom.
Muffinbakplaat.
Oven, voorverwarmd op 190 graden.

Bereiding :

Smelt de boter in een steelpan op een heel laag vuur, zodat het net gesmolten is.

Als de boter gesmolten is doe je het in een beslagkom en mix je het luchtig.
Voeg de suiker er bij en mix het geheel goed door.

Voeg de vanillesuiker toe aan de boter, suiker mengsel en mix het geheel door.
Voeg de 2 eieren bij het beslag en mix wederom goed door.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de cupcakevormpjes in een muffinbakplaat.

Voeg daarna beetje bij beetje de bakmeel bij het beslag en mix het tot een glad beslag.
Doe het bakpoeder er als laatste doorheen.
Klop alles tot een gladde crème.

Schep het beslag met een eetlepel in de cupcakevormpjes en vul ze tot twee derde.
Zet de muffinbakplaat in de oven en bak de cupcakes in ongeveer 15 minuten gaar.
Laat ze daarna goed afkoelen.

En dan het glazuur.

Op de verpakking staat het zakje in heet water (niet kokend) voor 5 minuten onderdompelen.
Ik heb het water niet heet genoeg gemaakt.
Dus dan stolt het glazuur ook weer razendsnel.
Dus een tip, het water moet inderdaad niet kokend zijn, maar mag wel flink warm zijn.
Verdeel het glazuur over de goed afgekoelde cupcakes.
Met een mes kun je het glazuur nog spreiden.
Maar ik vond dat niet zo goed gaan omdat het glazuur al weer flink was afgekoeld en stijf was geworden.


Maar toch overheerlijke cupcakes, met mierzoet glazuur.


En nu koffie voor erbij.