Curry pasta – Mild

Ingrediënten voor de Curry pasta :

2 Theelepels Gemberpoeder.
2 Theelepels Knoflook.
6 Theelepels Korianderpoeder.
4 Theelepels Komijnpoeder
1 Theelepel Mosterdpoeder.
1 theelepel Cayennepeper.
1 theelepel Zout
3-4 eetlepels zonnebloemolie
1 volle Theelepel Kurkuma.
1 gele Paprika.

 
Overige benodigdheden :

1 Lege Jampot of weckpot.
1 staafmixer.


Bereiding :

Snijd de gele paprika open, ontdoe het van het witte hart en de zaadjes, en snijd de paprika in kleinere blokjes.

Doe alles in de hakselpot van de staafmixer. Of in een maatbeker als u alleen een staafmixer hebt.
Meng alles goed door met de staafmixer tot een pasta.
Kook en jampotje of weckpotje met water uit in de magnetron.
Denk er aan dat weckpotjes metalen sluitmechanismes hebben die niet in de magnetron kunnen.
Ik kook altijd water in de waterkoker, giet dit in de weckpot, en laat het even staan.
De weckpot moet wel weer redelijk afgekoeld zijn voordat je de curry pasta er in doet.
De Curry kan meerdere weken bewaard blijven, mits het niet uitdroogt.
Het is prima als er een laagje olie op de curry komt te liggen, dit houd de curry beter goed.
Even doorroeren voor gebruik.
Komt de curry droog te staan, een klein beetje zonnebloemolie er bij. 
Recept met dank aan Anja Siebers.