Eiersalade.

Een eiersalade is altijd lekker.

Op brood, een toastje en op een cracker.
En eigen gemaakt kun je hem serveren zoals jij wilt.
Met mayonaise, ketchup of een beetje yoghurt.
En met de kruiden die je zelf in huis hebt.
eiersalade

Het recept.

Ingrediƫnten :

5 tot 6 eieren.

Naar keuze :

Mayonaise, ketchup, yoghurt.

Knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, peper, uienpoeder, peterselie, bieslook, Italiaanse kruiden, enzovoort…

 

Overige benodigdheden :

Steelpan of eierkoker.
Schaaltje of bakje om het in te bewaren.

eiersalade
Bereiding :

Kook de eieren hard.
Laat ze goed afkoelen voordat je ze pelt.
Snijd ze zeer fijn in een bakje.

Doe er bijvoorbeeld 2 eetlepels mayonaise bij en een klein beetje tomatenketchup.
Maar je kunt ook bijvoorbeeld wat mayonaise en yoghurt gebruiken.
Roer het geheel goed door. Prak de ei desnoods nog wat fijner met een vork.

 

Kruid de eiersalade met zout en peper, en verder kruiden die u lekker lijkt.
Een klein beetje knoflook, paprika en uienpoeder met wat oregano geeft al een heerlijke smaak.
Maar ook enkel wat Italiaanse kruiden is erg lekker.