Fettuccine.

Fettuccine (Italiaans voor ‘kleine linten’) is een pasta die populair is in de Romaanse keuken.

Fettuccine is een pasta die in lange, dunne linten is gesneden.
De pasta kan thuis gemaakt worden van een eierrijk deeg.
Maar het kan ook vers, uit de diepvries of gedroogd worden gekocht.
fettuccine
De pasta wordt soms op smaak gebracht met spinazie of tomaat en wordt vooral geïdentificeerd met Rome en omgeving.
De naam is het Romeinse woord voor ‘Noedels’.
Het lijkt veel op de tagliatelle uit Bologna maar is wel degelijk verschillend aangezien het veel breder is.

Recept : Fettuccine met groene asperges.

Ingredi├źnten :

6 groene asperges.
250 gram Fettuccine.
20 gram boter.
1/2 kopje Parmezaanse kaas.

Bereiding.

Snijd harde uiteinden van de asperges af.
Snijd elk op in lengten van 2 en een halve centimeter. Je krijgt dan ongeveer 1 1/2 kopje vol zijn.
Goed spoelen en drogen.
Breng een pan water met zout aan de kook en kook de asperges hier ongeveer 2 minuten in.
Schep de asperges uit de pan en zet ze even apart.
Kook de pasta. (Voor verse pasta kan dit al in 2 tot 2 1/2 minuut, voor gedroogde pasta kan dit wel 9 minuten zijn.
Doe de pasta in een vergiet, en bewaar wat van het kookwater.
Verwarm de boter in de kookpan waar de pasta uit is gekomen.
Voeg de asperges en de pasta er bij.
Doe het halve kopje kookwater er weer bij en roerbak het geheel goed door.
Voeg zout, peper en nootmuskaat er aan toe.
Serveer het met Parmezaanse kaas.