Flamkuchen – traditioneel.

Flamkuchen. Ik had er wel eens van gehoord maar nog nooit gemaakt of genuttigd.

Totdat ik heel Holland bakt 2018-2019 zag waarin de kandidaten in de eerste aflevering een flamkochen moesten maken.
En toen dacht ik, dat moet ik ook eens proberen.
En de eerste is dus een traditionele.

Ingrediënten :

Voor de bodem :

350 gr bloem

5 gr gist
7 gr zout
210 gr lauwwarm water
Scheutje olijfolie

Voor de Topping :

200 gr crème fraîche
125 gr zure room
125 gr spekreepjes
2 uien
Aantal personen : 2



Bereidingstijd :

Voorbereiding 15 – 20 minuten.

Oven 8 – 12 minuten.

flamkuchen

Overige benodigdheden :

Oven.
Deegroller.
Snijplank.
Mes om ui te snijden.
Bakplaat met bakpapier.

Bereiding :

Doe de bloem in de kom van je keukenmachine. (Uiteraard kan je het ook met de hand kneden)
Voeg het gist en het zout los van elkaar toe (dus niet mengen van tevoren). Voeg het water en een scheutje olijfolie toe.
Kneed er in 10 minuten een soepel deeg van.
Het deeg is klaar als dit licht plakkerig en elastisch aanvoelt.
Je moet het als een kauwgombal uit elkaar kunnen trekken.
Laat het deeg afgedekt, een uurtje rijzen, op een warme plek.
Verwarm de oven alvast voor op 250 graden.
Rol het deeg heel dun uit op een vel bakpapier.
Het kan in een rechthoek maar ook in een cirkel, net wat jij wilt.
Meng de crème fraîche met de zure room en verdeel dit over de bodem.

Snij de uien in halve ringen. Verdeel deze samen met de spekreepjes over de bodem.

Breng het op smaak met peper en zout.

Bak de Flammkuchen in 8 – 10 minuten af.