Groentetaart met polenta.

Groentetaart met polenta, een heerlijke vegetarische taart.

Toen ik het recept groentetaart met polenta zag was het eerste wat bij me op kwam, wat is polenta?
Want daar had ik nog nooit van gehoord.Dus dan duik ik gelijk het internet op om dat te onderzoeken.Meestal ga ik dan direct naar de wikipagina waar ik het volgende vond over polenta.

 

‘Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht. Vroeger werd het gemaakt van verschillende graansoorten,
maar nadat vanuit Zuid-Amerika mais in Italië was geïntroduceerd kwam daar griesmeel van mais voor in de plaats.’

Griesmeel? O, maar dat heb ik wel in huis, en eigenlijk vroeg ik me altijd al wel af wat je daar nu mee kon doen, behalve het te gebruiken als een soort verdikkingsmiddel.

Dus deze groentetaart met polenta ging gelijk in de wekelijkse planning om maar te gaan maken.

Hier is het recept.

Ingrediënten :

¼ groentebouillontablet met minder zout of 4 theelepels drinkbouillonpoeder.
120 gram polenta (maisgries)
peper
40 gram geraspte belegen kaas 30+
1 prei
1 eetlepel olie
oregano
3 of 4 tomaten.
2 paprika’s
3 eieren
40 gram hüttenkäse
Zonnebloemolie.
Olijfolie.

En eventueel nog wat champions. (Deze had ik nog over van een ander recept.)

Aantal personen : 3.


Bereidingstijd : 40 tot 50 minuten.

Overige benodigdheden :

Snijplank.
Snijmessen.
Garde.
Ovenschaal.
Hapjespan.

Bereiding :

Breng 500 ml water met het stukje bouillontablet of bouillonpoeder aan de kook.
Giet al roerend met een garde de polenta bij de bouillon. Doe dit langzaam zodat er geen klontjes ontstaan. Kook de polenta onder regelmatig roeren in 10 minuten tot een dikke pap.

Neem de pan van het vuur en roer er peper en de helft van de geraspte kaas door.

Warm de oven voor op 200 °C.

Maak de prei schoon en snijd de prei in reepjes. Snijd de tomaten in parten.
Snijd de champignons als je die eventueel wilt toevogen in plakjes.

Bak de prei in de zonnebloemolie zacht. Maak de prei op smaak met wat peper en oregano.
Voeg er de paprika en tomaat en smoor dit nog even mee.
Bak ook de champignons eventeel mee.

Bekleed de springvorm met bakpapier of vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

Schep de polenta erin en strijk dit met een natte lepel glad.
Schep de prei erop en verdeel de tomaatjes en paprika erover.
Klop de eieren los en roer er de rest van de geraspte kaas en de hüttenkäse door. Verdeel dit over de groente.Bak de groentetaart in het midden van de hete oven in ca. 20 minuten heet en goudgeel.