Kaassaus

 

Kaassaus is lekker in de macaroni, of spaghetti. En natuurlijk kun je het ook bij diverse groentes serveren.
Het past bijvoorbeeld heel goed bij bloemkool.
Natuurlijk kun je kaassaus kant en klaar halen uit de winkel.
Maar zelf gemaakt is het vele malen lekkerder.
Bovendien zal de saus dan ook altijd net even anders smaken, doordat je er net iets meer kaas in doet of iets meer kruiden er aan toevoegt.
En de geraspte kaas vaak ook niet altijd gelijk.
Ligt er maar net aan wat voor kaas je gebruikt.


Deze kaassaus staat met 15 minuten op tafel, of door de macaroni geroerd.

Het recept.

Ingrediënten :

400 milliliter melk.
Geraspte kaas.
40 gram bloem.
40 gram boter.
Zout en peper.
Mespuntje kerrie.
Mespuntje nootmuskaat.

Bereidingstijd : 15 minuten.
Overige benodigdheden :

Steelpannetje.
Mini garde.

kaassaus
Bereiding :

Maak een roux van de boter en de bloem.
Giet hier beetje voor beetje de melk aan toe, zodat je een gladde saus krijgt.

Nu steeds een beetje geraspte kaas er aan toe, en laat dit smelten. kaassaus
Vaak heb ik niet het hele zakje geraspte kaas nodig.
Dan wordt de saus te veel.Voeg er naar smaak zout en peper aan toe.
En ik breng het vaak verder op smaak met een klein beetje kerriepoeder en nootmuskaat.
Maar dat is geheel naar eigen smaak.
kaassaus