Kip in kerriesaus met rijst.

Kip in kerriesaus, eenvoudig met basis ingrediënten te maken.

Met eenvoudige basis ingrediënten een heerlijke kip in kerriesaus op tafel.
Kipfilet, rijst, kerrie, een uitje en wat roerbakgroente.
Meer heb je niet nodig voor een heerlijke rijstmaaltijd.
En daar houden we hier in huis wel van. Eenvoudig, snel te maken, maar o zo lekker.
Ingrediënten :

1 uit, fijn gesneden.
1 kipfilet, in blokjes gesneden.
1/2 liter kipbouillon.
200 gram wokgroente.
Voor 2 personen rijst.
40 gram roomboter.
40 gram bloem.
1 leppeltje suiker.
Kerriepoeder.
Zout en peper.
Knoflookpoeder.
Paprikapoeder.

Aantal personen : 2


Bereidingstijd : 30 minuten.

 

Overige benodigdheden :

Braadpannetje.
Steelpan.
Rijstkoker of pan on rijst te koken.

kip in kerriesaus
Bereiding :

De klein gesneden kipfilet met zout en peper bestrooien.
Ook de knoflookpoeder en paprikapoeder er door heen roeren.

Kook de rijst voor twee personen in een rijstkoker of pan.

De roomboter bruin smelten in de steelpan en de ui hierin fruiten.

Ondertussen de kippenbouillon maken.

Bak intussen de kipfilet in de braadpan in wat zonnebloemolie wat bruin.

Voeg de wokgroente er bij en roerbak dit redelijk gaar.

Zet het op een wat lager vuurtje om het wat warm te houden.

Doe twee lepels kerriepoeder bij de gefruite ui.
En voeg de bloem bij dit mengsel.
Pas op dat dit niet verbrand. Haal de steelpan dan ook even van het vuur.
Blus het met wat bouillon, warm het op, en blijf er beetje bij beetje de bouillon bij voegen.
Voeg de suiker bij de saus, en laat het op de gewenste dikte komen.
Voeg daarom ook niet alle bouillon er bij, maar houd wat over.
Is de saus te dik, dan kun je het er nog steeds bijvoegen.
Als de saus te dun is, kun  je dit het beste met maizena indikken.
Voeg de kerriesaus bij de kip en roerbakgroente.

Laat het geheel lekker op temperatuur komen.

En klaar is uw kip in kerriesaus, met lekkere rijst.