Kip-Kerrie salade.

 

Kip-Kerrie salade. Heerlijk voor op brood of op een toastje.
Maar liever maken we het zelf dan dat we het kant-en-klaar halen.
En zo ingewikkeld id het niet.
Bovendien smaakt het zelf gemaakt elke keer weer anders, en dat maakt het juist zo lekker.
Ingrediënten :

1 kleine kipfilet of
2 kippendijen.
Een klein uitje.
2 theelepels kerriepoeder.
Zout en peper.
2 tot 3 eetlepels mayonaise.

Bereidingstijd : 20 minuten.
Overige benodigdheden :

Pan om kip in te koken.
Bewaar bakje voor in de koelkast.
Snijplank.
Staafmixer/mixer.

kip-kerrie salade
Bereiding :

Kook de kip voor ongeveer 10 minuten gaar.

Snijd de ui heel erg fijn.

Snij daarna de kip heel fijn.

Voeg ongeveer de helft van de kip en de ui in een mixer.
Doe hier de mayonaise en zout en peper bij.
Mix het geheel zeer fijn.

Voeg daarna de rest van de kip en overgebleven ui bij dit mengsel en roer het goed door.
Stop het in een bakje dat je goed kunt afsluiten.
Op die manier is de kip-kerrie salade in de koelkast voor een dag of drie goed houdbaar.Voor uitbreiding van deze salade kunt u er altijd wat ananas of appel aan toevoegen.
Ook kunt u de kip in kippenbouillon koken, maar dan hoeft u er verder geen zout meer aan toe te voegen.
Kip-kerrie salade