Kokos en chocolade cupcakes.

Kokos cupcakes, met vanille suiker en witte chocolade.
Met het weekend in aantocht is het altijd lekker om verse cupcakes in huis te hebben voor het geval dat er visite komt.
Ingrediënten :

150 gram boter.
150 gram suiker.
150 gram zelfrijzend bakmeel.
2 eieren.
2 eetlepels melk.
1 theelepel bakpoeder.
1 reep kokos-witte chocolade.
1 zakje vanillesuiker.

Aantal  : 12


Bereidingstijd :

30 minuten voorbereiding.
15 minuten oventijd.

kokos cupcakes

Overige benodigdheden :

Cupcakes vorm.
Beslagkom.
Mixer.
Weegschaal.
kleine steelpan.

kokos cupcakes
Bereiding :

Leg alle ingrediënten alvast klaar.
Pak een keukenmixer en een beslagkom.
Snijd de kokos-witte chocolade alvast in fijne stukjes.

Smelt de boter in een steelpan vloeibaar.
Dus met een zo laag mogelijke temperatuur.
Plaats papieren cupcakes in een cupcakes bakplaat.
Klop de boter goed luchtig.
Voeg langzaam de suiker er bij en de vanillesuiker en klop dit goed op.

Voeg dan de twee eieren er bij en klop dit weer goed door.
Voeg de bakmeel er langzaam aan bij en blijf gewoon kloppen.
Voeg het bakpoeder er bij.
Klop dit nog even goed door met langzaam de melk er aan toegevoegd.
Spatel de chocolade er doorheen.

Verdeel het over de twaalf cupcake vormpjes.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bak de kokos cupcakes op 190 graden voor ongeveer 15 tot 16 minuten.

Smullen maar.

kokos cupcakes