Komkommersoep, verfrissend warm of koud.

Komkommersoep is warm of koud heerlijk op een nazomerdag.

Van een kennis kreeg ik twee komkommers uit de eigen tuin en dacht “wat moet ik daar mee gaan doen.”
We hadden geen zin in komkommersalade en sla zouden we ook niet binnenkort gaan eten waar we ze doorheen zouden kunnen doen.
Dus dan komt de vraag wat je er mee moet gaan doen, want weggooien doen we niet met eten.Soep ! Natuurlijk. Heerlijk warm of koud te serveren op een nazomerdag.
Als de temperatuur nog aangenaam is maar het licht al wat minder wordt.
En gelukkig kan ik nu gebruik maken van bouillonblokjes die geen e-621 of gistextract bevat.
Dat maakt soep maken wel een stuk gemakkelijker en daarom maak ik tegenwoordig ook veel sneller weer een pannetje soep.En daarom : Komkommersoep!
komkommersoep
Ingrediënten :

1 Grote of meerdere klein komkommers.
1 Ui.
Bouillonblokjes voor een liter soep.
Peper.
Zout.
Margarine of olie.
200 ml water.
1 beker crème fraîche.

Aantal personen : 3 tot 4.


Bereidingstijd :

30 minuten.

komkommersoep

Overige benodigdheden :

Snijplank.
Mes.
Houten lepel of spatel.
Maatbeker voor een liter.
Waterkoker.
Kookpan van twee liter inhoud.

 

Bereiding :

Snipper de ui heel fijn.
Schil de komkommer en haal de zaadkernen er uit.
Snijd daarna de komkommer in fijne stukjes.

 

Doe wat boter of olie in de kookpan en fruit de ui licht bruin.
Kook een liter water in een waterkoker en maak daarmee in de maatbeker met de bouillonblokjes de basis voor de soep.
Voeg de basis voor de komkommersoep bij de gefruite ui.
Doe hierin de komkommer en breng dit langzaam aan de kook.
Voeg dan de crème fraîche er bij.
Laat dit minstens 25 tot 30 minuten licht koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng het verder op smaak met peper en zout.
Serveer de komkommersoep warm of koud.

Voor meer soepen kunt u natuurlijk op mijn soepenpagina terecht.

komkommersoep