Kruiden en Specerijen.

 

  Kruiden en Specerijen maken ons eten op smaak.
Daarom zijn ze onmisbaar in de keuken.
Iedereen heeft wel de standaard zout, peper en nootmuskaat in huis. En wie zelf van proberen houd in plaats van kant en klare mixen heeft al snel meerdere potjes.
 Knoflook, ui, dille, paprika en verschillende soorten pepers.
Ook wij begonnen met een aantal potjes. En aangezien we inmiddels liever zelf mixen zijn het er al bijna 40 verschillende geworden.
En dan heb je nog lang niet alles. Daarom hier een lijst met de meest voorkomende kruiden en specerijen en tekst en uitleg over smaak en eventuele medicinale eigenschappen.
A

Alantswortel.
Anijs.

B

Basilicum.
Bieslook.

C

Cassia.
Cayennepeper.
Citroengras.
Cubebe.
Curry pasta – Mild.

D

Dille.
Dragon.

Italiaanse kruiden F

Fenegriek.
Foelie.

G

Gember.

rozemarijn
I

Italiaanse kruiden.

J

Jeneverbes.

K

Kaneel.
Kappertjes.
Kardemom.
Karwij.
Kentjoer.
Kerrieblaadjes.
Kervel.
Knoflook.
Komijn.
Koriander.
Kruidnagel.
Kurkuma.

L

Laos.
Laurier.

M

Maanzaad.
Mierikswortel.
Mirte.
Mosterd.

N

Nasi mix 1. Zelfgemaakte kruiden mix.
Nigella.
Nootmuskaat.

O

Oregano.

P

Paprika.
Paprikapoeder.
Paradijskorrels.
Peper (korrels en gemalen).
Pepers.
Peterselie.
Piment.
Provençaalse kruiden.

peper R

Rozemarijn.

S

Saffloer.
Saffraan.
Selderij.
Sesamzaadjes.
Steranijs.

T

Tamarinde.
Tijm.

u

Ui en Uienpoeder.

V

Vanille.
Venkel.

anijs X
Z

Zoethout.

nigella