Kruidige linzen burger met aardappel en havermout.

Deze kruidige linzen burger met aardappel en havermout kwam ik tegen in de boodschappenmagazine van de coop.
Alleen was de receptuur anders dan hier wordt aangegeven.

Vaak kom ik wel eens een recept tegen waar ik gelijk zin in heb om het te gaan maken.
Maar dan staan er weer van die ingrediƫnten in waarvan ik denk, dat is te duur, dat hebben ze niet hier in de supermarkt of moet je er gelijk zoveel van kopen.
En dat terwijl je er maar weinig van gebruikt in het recept en de rest niet lang houdbaar is.

Nou, dan pas ik het recept wel eens aan naar eigen keuze.

Ingrediƫnten :

2 middel grote aardappels.
150 gram linzen in blik, afgespoeld en uitgelekt.
Mespunt chilipoeder.
Mespunt korianderpoeder.
Mespunt kurkuma.
1 klein uitje, gesnipperd.
50 gram havermout.
2 eetlepels olijfolie.
4 pitabroodjes.
1 zak gemengde sla (250 gram)

Aantal personen : 4


Bereidingstijd :

Ongeveer 100 minuten.
60 minuten koeltijd.
20 minuten oven.
20 minuten bereiding.

linzen burger

Overige benodigdheden :

Snijplank.
Koekenpan.
Kookpan.
Oven.
Grote meng kom.

Bereiding :

Schil de aardappels en kook ze in een pan gaar.
Laat de aardappels afkoelen.
Prak met een vork de aardappels fijn in een grote kom.
Laat de linzen goed uitlekken en voeg deze bij de aardappels.


Voeg de kruiden er bij en naar smaak zout of extra peper.
Snijd een klein uitje extra fijn en voeg deze er bij.
meng alles en pureer het met een vork extra goed door elkaar.
Meng de havermout er goed door.

linzen burger

Vorm 4 platte burgers van het mengsel en laat dit voor een uur opstijven in de koelkast.
Ik doe ze zelf altijd in/tussen wat huishoudfolie. Bij een no-frost koelkast wordt de lucht in de koelkast afgezogen, en zou je de linzen burger niet afdekken dan drogen ze erg uit.

linzen burger

Bereiding na opstijven :

Verhit wat boter in een koekenpan en bak de burgers om en om goudbruin.
Als je burgers goed zijn gemaakt hoeven ze niet uit elkaar te vallen.
Maar het kan wel eens gebeuren.


Rooster ondertussen de pittabroodjes in een broodrooster of in een oven.
Snijd de pittabroodjes open en stop een linzen burger in elk broodje.
Serveer de burgers met wat sla en wat saus.
Bijvoorbeeld mayonaise, ketchup of curry.

linzen burger

Lekker voor tussendoor, of een tussen gerecht.