Macaroni op zijn Turks .

Macaroni op zijn Turks is een hele verandering dan de standaard.

Bij Macaroni op zijn Turks , las ik het recept en dacht ……..Kerrie in de Macaroni ?
Hoe zou dat tot zijn recht komen ? Nou, het is om te smullen.
Ingrediënten :

200 gram macaroni
600 gram Lamskotelet (of 600 gram Schouderkarbonade voor de goedkopere variant.)
2 theelepels Kerriepoeder.
2 theelepels Mosterdpoeder.
1/2 theelepel Nootmuskaat.
250 gram Magere rookspek.
1 pot Doperwten/worteltjes.
4 Tomaten.
1 Zakje Geraspte kaas.
Boter of Margarine.
Zout en peper.

Overige benodigdheden :

Flinke ovenschaal.
Kookpan voor de macaroni.
Maatbeker.
Koekenpan of hapjespan.

Oven, voorverwarmd op 175 graden.

Bereiding :

De bereiding van Macaroni op zijn Turks vergt wel enige tijd. Dus houd daar wel rekening mee.

Snijd de Lamskotelet of de Schouderkarbonades in blokken.
Wrijf het in met Kerriepoeder en Mosterdpoeder en zet het even weg.

 

Aantal personen : 4 personen.

Bereidingstijd : 45 minuten.

De blokjes spek langzaam uitbakken met wat boter in een koekenpan of hapjespan.
De lamskotelet of schouderkarbonade er bijvoegen en langzaam gaar en bruinbakken in ongeveer 15 minuten.De macaroni gaar koken volgens de beschrijving op de verpakking.
Laat de doperwt/wortel uitlekken, vang ongeveer de helft van het vocht op in een maatbeker voor later gebruik.

Smeer de ovenschaal goed in met boter.

 

Vermeng de gekookte macaroni met de doperwt/wortel in de ovenschaal.

Snijd de tomaten grof in stukken en voeg deze bij in de ovenschaal.

Het vlees, zonder het vet bij de macaroni in de ovenschaal doen, en goed alles vermengen.

Voeg het botervet van het vlees bij het groente vocht en op smaak brengen met de nootmuskaat.

Voeg dit vocht bij in de ovenschaal.

Strooi er flink geraspte kaas doorheen, en bedek het daarna met geraspte kaas.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven (175 graden).

Macaroni op zijn Turks .
Na 20 minuten heeft u een Macaroni op zijn Turks om de vingers bij af te likken. Macaroni op zijn Turks .