Macaronisaus.

Macaronisaus is tegenwoordig makkelijk uit een zakje , of uit een potje te halen.
En daar is niks mis mee.
Want het is hoofdzakelijk tomaat, kruiden en specerijen en zout en peper.
Nadeel is alleen dat je altijd dezelfde saus eet bij je macaroni, en dus ook altijd hetzelfde smaakt.
Terwijl variatie van je eten, en dus ook smaakvariatie juist zo belangrijk is.

Is Macaronisaus dan moeilijk zelf te maken ? Integendeel.

Ingrediƫnten :

Blikje tomatenpuree.
Ketchup.
1 Theelepel Knoflookpoeder.
1/2 Theelepel Rozemarijn.
1/2 Theelepel Thijm.
1 1/2 Eetlepel Italiaanse kruiden.
Peper.
Zout.

macaronisaus
Overige benodigdheden :

Steelpannetje

Macaronisaus
Bereiding :

Doe 100 / 150 ml water in een steelpannetje.

Verwarm dit langzaam op.

 

Bereidingstijd : 10 minuten.
Voeg de tomatenpuree er bij.

Voeg de kruiden erbij.

 

Voeg ongeveer 2 eetlepels ketchup erbij.

 

 

Roeren/opwarmen tot het bijna kookt.
50 ml koud water met maizena roeren en hiermee de saus indikken.

Overheerlijke Macaronisaus voor in de macaroni.