Mihoen met Kippendijen en roerbakgroente.

 

Mihoen, heerlijke Chinese noedel, gemaakt van rijstbloem.

Wij zijn dol op de oosterse keuken.
Maar om nu te zeggen dat we ook echte recepten uit Japan, China of bijvoorbeeld Indonesiƫ maken.
Nee, dat kan ik niet zeggen.
Wel houden we er van gerechten te maken met rijst, eiermie of bijvoorbeeld met mihoen.
Lekker, snel en goed voor de lijn.
Want het is geen vet of zwaar eten.

Ingrediƫnten :

4 grote Kippendijen.
250 gram Mihoen.
300 gram Chinese roerbakgroente.
3 eetlepels zonnebloemolie.
Zout, peper, knoflook, paprikapoeder, oregano, gember, koriander.
Kertjap Manis.

Aantal personen : 3 tot 4


Bereidingstijd : 30 minuten.

Overige benodigdheden :

Schaal voor marineren.
Braadpan of hapjespan.
Kookpan voor minimaal 2 liter water.

mihoen
Bereiding :

Snijd de dijen in stukjes.
Doe de zonnebloemolie in een schaal.
Voeg hier de kruiden en een scheut ketjap naar smaak aan toe, en de kippendijen.
Laat dit voor ongeveer 10 tot 15 minuten marineren.

Maak de Mihoen klaar volgens de verpakking.
Bak de kippendijen in de marinade in een hapjes- of braadpan.
Voeg als de dijen gaar zijn de roerbakgroente er bij en roerbak dit voor zo’n 10 minuten.Meng de mihoen door de roerbak en serveer het met eventueel kroepoek, zilveruitjes of augurken.
mihoen