Octopus.

Een inktvis octopus, je kunt ze eten.

Een octopus is een inktvis met 9 tentakels, een grote kop met een sterke bek.
Het heeft een kleine zakachtig lichaam en geen inwendige ruggengraat.
De kleinere variëteiten zijn het lekkerst.
Een octopus moet ofwel langzaam bereid worden. Sudderen in wijn of eigen vocht of gevuld en gebakken.
Of het moet snel op hoog vuur worden bereid.
octopus
Het is populair in landen aan de Middellandse Zee , Azie , en vooral Japan.
Het wordt meestal vers verkocht en is al zachter gemaakt door middel van kloppen.
Je kunt het uit de diepvries, gedroogd en voorgekookt in blik kopen.Het is waarschijnlijk niet iets wat je zelf zo gauw zou bereiden.
Toch is het niet per se iets wat heel moeilijk te maken is en wat je best thuis eens kunt proberen.
De inktvis is heel veelzijdig, en je kunt er in de keuken eigenlijk alle kanten mee op.
Vandaar dat de recepten ook zeer verschillend zijn.

Recept.

Octopus salade.

Ingrediënten 4 personen

1 octopus (ongeveer 300 gram)
Olijfolie.
Azijn.
Citroensap.
Zout.

De meeste kans op een Octopus maak je op de markt.

Dit is een typisch gerecht uit de zuid Europese keuken.
Je moet er van houden en niet afgeschrikt worden door wat tentakels.

Bereidingswijze :

Kook de inktvis voor ongeveer 35 minuten zonder vocht toe te voegen (de octupus bevat voldoende vocht).
Af laten koelen en onder de kraan schoonmaken.
Kleine uiteinden van tentakels verwijderen, evenals het “oog” in het midden van de octupus.
Tentakels (en middenstuk) in stukken / plakken snijden.
Op smaak brengen met olijfolie, azijn en/of citroensap, zout.