Oven spinazie met gebakken aardappel.

Een lekkere vegetarisch recept, spinazie uit de oven met gebakken aardappel.
Een bewerkelijker recept, dus niet voor de beginnende kok misschien. Maar als je het niet probeert dan weet je niet dat je het kan.
En wees niet bang om zelf wat te experimenteren. Doe ik ook, met de goede raad, kleine veranderingen per keer.
Ingrediënten :

500 gram aardappel.
2 theelepels knoflook.
4 niet al te grote tomaten.
1 theelepel nootmuskaat.
1 theelepel gedroogde tijm.
400 gram spinazie.
200 gram Crème fraîche.
Geraspte kaas.
2 eieren.
Zonnebloemolie.
Peper en zout.

Aantal personen : 2


Bereidingstijd : 35 tot 40 minuten.

Overige benodigdheden :

Koekenpan 3x. 2 grotere en 1 kleinere voor de eieren.
Schaaltjes die in de oven kunnen 2x.
Houten bakspatel.

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 210 graden.


Schil de aardappel, was ze grondig en snijd ze in blokjes.
Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak op gemiddeld vuur de aardappeltjes goudbruin.

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de gewassen spinazie wat fijn.
Verhit wat zonnebloemolie in de koekenpan en bak de spinazie tot deze wat is geslonken.
Voeg de knoflook, tijm en nootmuskaat er bij.
Haal de spinazie uit de pan en zet dit even weg in een diep bord.Bak in dezelfde pan de tomaat voor ongeveer een minuut.
Voeg de crème fraîche en de spinazie er bij en roerbak dit wederom voor ongeveer een minuut.
Breng het op smaak met peper, zout en eventueel nog wat nootmuskaat.
Doe dit mengsel in de ovenschaaltjes.
Bestrooi het met de geraspte kaas en bak het 10-15 minuten in de oven.
De aardappeltjes ondertussen natuurlijk wel roerbakken.
Bak in een koekenpan de twee eieren. (wel appart).
Een spiegelei is lekker over de gebakken aardappel, maar je mag ze natuurlijk ook geklutst bakken.
Verdeel de gebakken aardappel op een bord.
Leg er de gebakken ei overheen en serveer de oven spinazie in het schaaltje op het bord erbij.