Paddenstoelensoep, lekker in de herfst.

Paddenstoelensoep, een echte maaltijd soep.

Paddenstoelensoep van twee soorten Champions en oesterzwammen.
Heerlijk met soepstengels, die we natuurlijk ook gewoon zelf maken.
Een prima maaltijdsoep voor de herfstmaanden. En nog vegetarisch ook!
Ingrediënten :

1 bakje witte Champions.
1 bakje kastanje Champions.

1 bakje oesterzwam.

4 bouillonblokjes (groente)
1 ui.
boter.
1 eetlepel bloem.

Aantal personen : 4 tot 6


Bereidingstijd : 40 minuten.

Overige benodigdheden :

Snijplank.
Grote pan (4 liter).
Houten lepel of bakspatel.

Paddenstoelensoep
Bereiding :

Snipper het uitje fijn.

Snijd de Champions in vieren en de grote in zessen.
Trek de oesterzwammen uit elkaar.

Kook ondertussen twee liter water voor de bouillon.

Paddenstoelensoep van twee soorten Champions en oesterzwammen. Heerlijk met soepstengels, die we natuurlijk ook gewoon zelf maken.
Fruit de ui in een grote pan in de boter. Paddenstoelensoep
Voeg eerst de witte Champions erbij en roerbak deze even op een matig voor mee.
Voeg dan de kastanje Champions en roerbak het geheel weer even door.
Voeg dan de oesterzwam erbij en roerbak het voor de derde keer weer even door.
Als tijdens dit roerbakken het geheel wat te droog wordt dan mag je er best wat olijfolie bij doen.
Voeg de eetlepel bloem door de paddenstoelenmix.
En roer het geheel door elkaar.Voeg nu deel voor deel de bouillon bij de paddenstoelenmix en roer het geheel tijdens het bijvoegen.
Paddenstoelensoep
Laat de paddenstoelensoep nu voor ongeveer een uurtje zachtjes koken.

Doe als laatste wat verse peterselie of gedroogde peterselie door de soep.

Serveer het met soepstengels die je uitstekend zelf kunt maken.
Voor het recept kunt u op deze pagina terecht.

Paddenstoelensoep