Plant Steak Babi Ketjap. (de vegetarische versie.)

Deze Plant Steak Babi Ketjap met Vivera steaks is helemaal vegetarisch lekker.

Hier houden we steeds meer en meer van vegetarisch eten.
Dat hoeft niet helemaal vegetarisch te zijn, maar mag ook wel voor een groot gedeelte zijn.
Zo eten we nog steeds koeproducten zoals boter, kaas en melk. En ook een eitje gaat er altijd nog wel in.
Maar voor vlees kies ik toch steeds vaker voor een vegetarische variant.
Daarom dus een Plant Steak Babi Ketjap.
Babi ketjap zoals het smaakt, maar dan niet met varkensvlees, maar met een vegetarische steak van Vivera.

Ingrediƫnten :

400 gram Plant steak van Vivera.
Rijst voor 2 tot 3 personen.
1 pakje babi ketjap van sumensam.
300 gram oosterse roerbakgroente van Gwoon.
Zonnebloemolie of margarine.

Extra’s:

Atjar Tjampoer.

 

Aantal personen : 2 – 3


Bereidingstijd : 30 minuten.

PLant steak babi ketjap

Overige benodigdheden :

Grote braadpan.
Eventueel een pan om de rijst te koken of een rijstkoker.
Bakspatel.

 

PLant steak babi ketjap
Bereiding :

Snijd de steaks in grove blokken.

Kook de rijst in een gewone pan volgens de richtlijnen op de verpakking of kook het in een rijstkoker.

 

img-responsive
Smelt margarine of zonnebloemolie in de braadpan.
Bak hier de blokken Vivera Plant steak in rondom een beetje bruin.
Voeg de roerbakgroente er bij en roerbak deze even vlug mee.
Doe er de Babi Ketjap kruidenmix bij met 200 ml water.
Laat dit voor ongeveer 10 tot 15 minuten lekker pruttelen totdat de saus de gewenste dikte heeft gekregen.
Serveer de rijst apart met deze heerlijke PLant steak babi ketjap.

Eventueel met Atjar, zilveruitjes of een augurk.

Eet smakelijk.

P.s Natuurlijk heb ik ook nog wel een Babi Ketjap met gewoon varkensvlees. Dit recept vind u op deze pagina.