Ragout van kippendijen.

Deze Ragout van kippendijen is een recept uit mijn oude hoed.

Ik heb hem al een flinke tijd niet meer gemaakt, maar hij is wel erg lekker.
Eigengemaakte ragout vinden wij toch al veel beter dan kant- en klaar. 


Ragout is van oorsprong een gerecht dat bestaat uit stukjes gesneden vlees, gevogelte of vis in saus.

De saus wordt gemaakt door gelijke hoeveelheden boter en bloem te vermengen.
De boter wordt eerst gesmolten zonder deze te bruinen, daarna wordt de bloem toegevoegd en laat men deze kort aanbakken.
Vervolgens wordt bouillon of melk toegevoegd om de substantie op de gewenste dikte te krijgen.
Tot slot voegt men stukjes vlees (vaak kip) toe, en vaak ook champignons.

Ingrediënten : 

Rijst voor 4 personen.
4 Kippendijen
1 Ui
50 gram Bloem
400 ml Melk
Zout
Peper
1 theelepel Knoflookpoeder
1/2 theelepel Foelie
1/2 theelepel Tijm
1 theelepel Peterselie
60 gram boter
1/2 theelepel Kerriepoeder.

ragout van kippendijen
Overige benodigdheden : 

Steelpan.
Kookpan.
Maatbeker.

Bereiding : 

Halveer de dijen. Pel de ui en snijd deze fijn.
Smelt 40 gram boter in een pan op middelmatig voor.

Aantal personen :

 

Strooi wat zout, peper en de knoflookpoeder over de dijen en bak ze lichtbruin.
Voeg de ui toe en smoor het geheel op een laag vuur.
Bestrooi het geheel met Foelie, Tijm en de peterselie en roerbak het kort om. 

Schep de ingrediënten uit de pan op een bord en snijd het geheel fijner.

Voeg de rest van de boter in een kookpan en breng het weer op temperatuur.
Voeg de bloem toe en maak een roux.
Voeg nu beetje bij beetje de melk toe, goed roeren zodat je geen klonten krijgt. 

Als de ragout dik genoeg is voeg je de kip/ui er bij en breng je het op temperatuur dat het niet niet kookt.

Voeg de kerriepoeder toe en roer alles door.
Breng het nog meer op smaak met zout en peper.

Lekker met rijst opdienen.