Rundvleessoep.

 

Er gaat niets boven een lekkere kom rundvleessoep op een mooie zondagse dag.

Want voor rundvleessoep moet je wel even de tijd nemen als je hem helemaal zelf maakt.

Soep recepten gaan niet vaak terug tot aan een middeleeuwse bron, er zijn niet echt recepten voor bouillon overgeleverd.
Net zoals bij broodbakken, wist iedereen wel zo’n beetje hoe je bouillon trok, dus dat werd niet opgeschreven, bovendien was het vaak simpelweg het ‘nat’ waarin stukken vlees waren gekookt.

Ingrediënten :

2 runder mergpijpen.
400 gram runderpoulet.
1 ui.
Peterselie (gedroogd).
Bieslook (gedroogd).
Kervel (gedroogd).
Foelie.
Fenegriek.
Zout.
Paprikapoeder.
Tijm.
2 Laurierbladen.
peper.

Kommetje soepgroenten.

Aantal personen : 4 tot 6


Bereidingstijd : 3 tot 4 uur.

rundvleessoep

Overige benodigdheden :

Grote kookpan – ca 3 liter

 rundvleessoep
Bereiding :

Breng 3 liter water aan de kook en voeg de mergpijpen toe.
Schuim de soep eventueel af tijdens het koken.
Voeg de ui in 2 grote delen toe, voeg een dessertlepel peterselie toe.
Voeg verder 1 theelepel bieslook, 1 halve theelepel kervel wat zout en een halve theelepel foelie toe.
En de laurierbladen.

Laat dit gedurende 2 tot drie uur rustig koken.

Zeef de bouillon door een vergiet, waardoor je de mergpijp, laurierbladen en het meeste van de peterselie en bieslook verwijdert.
Voeg de runderpoulet, de soepgroenten en wat paprikapoeder toe aan de bouillon.
Breng het verder op smaak met de rest van de kruiden en eventueel nog wat zout.
Laat het geheel nogmaals een uur zachtjes koken.
rundvleessoep
Eet smakelijk.