Sandwich spread. Homemade.

 

Wie graag E-nummer vrij wil eten komt al snel tot de ontdekking dat veel producten voor op brood boordevol smaakversterkers en ander toevoegingen zitten.

En dan wordt het al heel lastig om nog iets lekkers op je brood te smeren.

Wie goed zoekt in de supermarkt zal nog wel een aantal artikelen vinden zonder Smaakversterkers, gistextracten of Natrium-isoascorbaat, maar de keuze wordt wel veel beperkter.

Daarom is vaak mijn motto. “Wat een fabriek kan produceren, kan ik zelf ook.”

Daarom sandwich spread voor deze keer op mijn blog.

Eigenlijk is sandwich spread heel makkelijk te maken van rest materiaal dat overblijft na het tafelen met wat bijproducten.

Ingrediënten :

250 gram vleesresten.
4 gekookte aardappels.
1 grote augurk.
1 grote ui.
2 appels. (zurig)
1 paprika.
1/2 theelepel kerrie.
1 theelepel mosterd.
zout en peper
en eventueel mayonaise.

Overige benodigdheden :

Grote kom of schaal.

Bereiding :

Maak het vlees fijn met behulp van een hakmolen of staafmixer.
Snijd de ui, de augurk, de paprika en de appels zeer fijn.
Prak de aardappels.

Meng alle ingrediënten met de kruiden en mosterd door elkaar.
Voeg eventueel wat druppels azijn bij en een eetlepel mayonaise.

Hoe je verder deze spread maakt met andere ingrediënten laat ik over aan uw fantasie.

Maar enige tips kan ik natuurlijk wel geven.

Houd u niet van vlees, gebruik dan eens kappertjes of wat noten.
Heeft u nog wat gekookte sperziebonen over, of worteltjes. Het kan.

Wikiweetje.

Sandwich Spread is smeerbaar broodbeleg op basis van slasaus.
Sandwich Spread is een merknaam van de firma Heinz. Ook andere fabrikanten maken dit broodbeleg, maar mogen het geen ‘Sandwich Spread’ noemen.