Scotch egg in poldercurry.

Deze Scotch egg is een mengsel van Schots, Indonesisch en polder.

Ik kwam op het idee voor dit recept nadat ik naar een kookprogramma op tv zat te kijken.
Hierin was een kok in New York te zien. Met Indonesische roots, maar opgegroeid met de Amerikaanse keuken.
Zij maakt recepten, gestoeld op de Indonesische keuken, maar met een moderne twist vanuit de hele wereld.
En daar zag ik dus iets wat hier op lijkt.Ik maak er natuurlijk mijn eigen “Polder” twist aan.
Mede omdat het budget vriendelijk moet zijn. En de ingrediënten voor iedereen bereikbaar moet zijn.
Dus niet met een vleessoort of groentes die in onze polder niet verkrijgbaar zijn.
Ingrediënten :

3 eieren.
1 ui gesnipperd.
200 gram rijst.
160 gram half om half gehakt.
Tomaten puree. (ongeveer 1 eetlepel.)
Tandoori masala. 1 dessertlepel.
100 milliliter melk.
200 gram oosterse roerbakgroente.
Paneermeel.

Aantal personen : 2

Bereidingstijd : 45 min.

Overige benodigdheden :

Pan om rijst te koken of rijstkoker.
Braadpan.

Bereiding :

Kook twee eieren voor ongeveer 4 minuten.
Middel gekookt dus.
Koel ze af in koud water, en pel ze.

Mix het gehakt met peper en zout en het ei.
Doe er de paneermeel bij, maar niet teveel, het gehakt mag best klef blijven.
Maak twee delen van het gehakt en wikkel dit om de gekookte eieren.

Kook de rijst volgens de verpakking.

 

Verwarm boter in een braad pan.
Bak de Scotch egg licht bruin.
Aangezien er een ei in zit heeft het veel minder gaartijd dan een gewone gehaktbal.
Dus houd de tijd kort.
Voeg de ui er bij en de roerbakgroente.
Roerbak dit ook kort even.
Voeg de Kruiden er bij, samen met het melk en de tomatenpuree.
Laat het geheel lekker pruttelen. Tegen de kook aan.
Wees voorzichtig met de Scotch egg, aangezien het gehakt nog wel eens het ei los wil laten.

Serveer het in een diep bord.
Eerst rijst, daarbovenop de Scotch egg met eromheen de groente curry.

Scotch egg