Slavinken.

Slavinken vinden we altijd heerlijk, maar als ik in de winkel zie wat de slager allemaal in een slavink verstopt heb ik al gegeten.

Ik heb toch al het gevoel dat bewerkt vlees altijd gemaakt wordt van de restant die niet als hamlap of schouderkarbonade verkocht kan worden.

En wat je ook in gehakt stopt het ziet er toch wel uit als gehakt.

Daarom maak ik graag zelf mijn slavinken. Met kruiden die ik op dat moment maar in gedachten heb.

Ingrediƫnten :

300 gram gehakt.
1 ei.
kruiden naar smaak.
Zout en peper.
Katenspek.

Aantal personen : 3


Bereidingstijd : 20 minuten.

Overige benodigdheden :

Mengkom.
Koekenpan.

Bereiding :

Meng het gehakt met het ei.
Voeg naar smaak zout, peper en andere kruiden door het gehaktmengsel.

Denk aan kruiden zoals knoflook, ui, dragon, mosterdpoeder, paprikapoeder of koriander.

Verdeel het gehakt in drie porties en maak hier en soort van platte gehaktbal van.

Wikkel hier de katenspek omheen.

Braad de slavinken op een matig vuur gaar.

slavinken