Spaghetti met spek,champignons en spinazie

Deze Spaghetti met spek is en heerlijke verandering op de traditionele Spaghetti Bolognese of de Spaghetti Carbonara.
Eigenlijk kwam ik op dit recept doordat ik nogal wat over had in de koelkast van andere maaltijden en deze wel op wilde maken.
De spek was niet gebruikt omdat ik de stamppot de dag ervoor niet had gemaakt, en de champignons waren over.
En dan duik ik wel eens het internet op voor recepten. En dan pik ik wel eens wat hier en daar en hussel het tot mijn eigen recept.
Ingrediënten :

250 gram mager gerookt spek (in blokjes)
250 gram champignons (in plakjes, schoongeborsteld)
200 gram spinazie (uit de diepvries)
2 theelepels knoflook
200 gram spaghetti
2 theelepels verse oregano of
1 theelepel gedroogde oregano
50 gram Parmezaanse kaas (versgeraspt) of geraspte kaas jong.

Aantal personen : 2


Bereidingstijd :

30 minuten.

spaghetti met spek

 

Overige benodigdheden :

Pan om spaghetti te koken.
Steelpan om spinazie te ontdooien.
Koekenpan om spek en champignons te bakken.

Bereiding :

Doe de diepvries spinazie in een steelpan en ontdooi het en breng het verder op temperatuur.
Kook de spaghetti in lichtgezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Laat de pasta uitlekken.
Bak in een koekenpan de spekblokjes knapperig. Schep ze uit de pan in een kom.
Bak in het achtergebleven spekvet de plakjes champignons in enkele minuten knapperig en lichtbruin.
Roer tijdens het bakken de knoflook en oregano erdoor.

Giet eventueel een beetje kookroom bij de champignons en voeg de spekblokjes toe. Verwarm deze weer op en breng op smaak met peper.
Schep de spaghetti in een schaal en roer paddenstoelen, spekjes en spinazie erdoor.
Roer er als laatste de geraspte kaas door voor het serveren.

Een ander Spaghetti recept is bijvoorbeeld die uit de oven. Spaghetti ovenschotel.