Spinazie-roomsaus met macaroni. Waarschijnlijk totaal niet zoals het hoort, maar wel lekker budget vriendelijk. Ik kwam op dit recept doordat ik voor het avondeten macaroni wilde maken. Althans dat stond in de planning. Via een recept op een kookwebsite over spinazie a la crème kwam ik al kokende op het volgende recept. |
|
Ingrediënten :
150 gram macaroni. |
Aantal personen : 2
Bereidingstijd : 30 minuten. |
Overige benodigdheden :
2 kookpannen. 500 ml. Melk. |
![]() |
Bereiding :
Kook de macaroni volgens de bijgeleverde beschrijving. |
![]() |
Zodra de spinazie redelijk is ontdooid begin je met het roerbakken van het gehakt. Als dit redelijk bruin is geworden voeg je de spek of bacon er bij. Roerbak dit even door. |
![]() |
Smelt de roomboter in de steelpan. Voeg de bloem er bij en maak er een roux van. Giet beetje bij beetje de melk/room erbij. Laat dit even koken totdat de saus de gewenste dikte heeft gekregen. Voeg de spinazie erbij en breng het geheel net weer aan de kook. |
|
Breng de saus op smaak met zout, peper en een dessertlepel worcestersaus. Voeg deze spinazie-roomsaus bij het gehakt en doe er de macaroni doorheen. En ik had nog een restje geraspte kaas, die ik er ook gewoon doorheen heb gedaan. |
![]() |
Zoals ik al vertelde is dit vast niet zoals macaroni met spinazie gecombineerd moet worden.
Maar de pan ging wel schoon leeg. |