Stoofschotel met rode kidneybonen.

 

Stoofschotels zijn wel een favo. Wij houden wel van wat vlees dat lekker lang heeft gesudderd.
En deze stoofschotel met rode kidneybonen is dan ook een geheel nieuw recept wat zeker vaker op tafel gaat komen.
Het lijkt een beetje op Hongaarse Goulash. Maar dan met een eigen twist van kruiden etc.
Ingrediënten :

 

1 eelepel olijfolie
40 g boter
500 g magere varkenslappen of schouderkarbonade , in blokjes gesneden
zout en peper
1 grote ui, fijngehakt
1 theelepel knoflook
1 theelepel koriander
1 theelepel dragon
1 theelepel oregano.
1 eetlepel bloem
500 ml hete runderbouillon
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel milde paprikapoeder
1 blik rode kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
2 -3 grote aardappelen in kleine blokjes gesneden.

 

Aantal personen : 4


Bereidingstijd :

15 minuten voorbereiding
1 – 2 uur sudderen.

Overige benodigdheden :

Snijplank.
Grote braadpan.

 

Bereiding :

Bij schouderkarbonade haal je de botten van het vlees af.
Snijd vervolgens het vlees in blokken.
Verhit de olijfolie en boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Voeg zout en peper toe tijdens het bakken.

 

Haal het vlees vervolgens uit de pan en doe er de ui in.
Bak deze lekker bruin en voeg de aardappelblokjes er aan toe.
Voeg de kruiden zoals knoflook, paprikapoeder, koriander,dragon en oregano er bij tijdens het roerbakken.
Maak de runderbouillon klaar.
De aardappel hoeft niet gaar te zijn als je na 5 minuutjes roerbakken de tomatenpuree er door roert.
Voeg de bloem er door heen en giet langzaam de bouillon door alles heen.
Voeg nu het vlees er weer bij en laat het met een deksel op de pan voor zeker 1 – 2 uur stoven.
Voeg als laatste daarna de uitgelekte kidneybonen aan het gerecht en warm het voor 10 minuten al roerend nog weer goed op.
kidneybonen
Wordt de saus te dik dan kun je met wat melk, water of koffieroom deze altijd nog verdunnen.