Stroganoff pannetje

Een lekker Stroganoff pannetje met gehaktballetjes.

Dit recept vinden we een typisch wintergerecht.
Lekkere malse gehaktballetjes in stroganoff saus.
Serveren met rijst is het beste, maar je kan ook aardappelpuree gebruiken.
Ingrediënten :

Voor de gehaktballetjes :

500 gram gehakt.
45 gram paneermeel.
2 theelepels mosterdpoeder.
2 theelepels paprikapoeder.
1 ei. (twee als het kleine eieren zijn.)
1 dessert lepel peterselie, gedroogd.
Peper en zout.

Voor de saus :

250 gram champignons.
200 – 250 gram roerbakgroente naar keuze. (Wortel, prei)
1 ui, gesnipperd.
1 theelepel knoflook.
2 theelepels paprikapoeder.
70 gram tomatenpuree. (klein blikje)
1 runderbouillonblokje.
200 ml kookroom.
Worcestersaus

Eventueel maizena om de saus wat in te dikken.

Aantal personen : 3 of 4


Bereidingstijd : 40 minuten.

stroganoff pannetje

Overige benodigdheden :

Braadpan.
Snijplank.
Grote kom.

Bereiding :

Doe de ingrediënten voor de gehaktballetjes in een grote kom.
Voeg naar smaak zout en peper toe en kneed het gehakt door elkaar.
Draai hier balletjes van. Ongeveer 2 tot 3 cm in doorsnede.

Verhit een braadpan, voeg wat boter toe en braad daarin de gehaktballetjes lekker bruin.

 

 

De balletjes hoeven niet gaar te zijn van binnen, aangezien ze wel gaar worden als ze straks in de saus stoven.

 

 

 

Schep de balletjes op een bord.

Snipper de ui, snijd de champignons in vieren.

Bak de ui en de roerbakgroente in het achtergebleven vet.
Voeg de champignons er bij en roerbak het geheel goed door zodat de champignons gaar zijn.

Verkruimel de bouillonblok over de groente.
Voeg de tomatenpuree en de kookroom er aan toe.

Doe er ook wat worcestersaus bij,  maar wees hiermee voorzichtig.
Teveel is niet lekker.

Begin met weinig. Uit ervaring, door het vaker te gebruiken, weet je op den duur wel wat genoeg is.
De smaak van worcester kan vrij intens zijn, en niet idereen vind dat altijd lekker.

 

Breng het vocht aan de kook en zet dan het vuur lager.
Voeg de gehaktballetjes er weer bij.

Laat dit ongeveer 10 minuten stoven totdat de balletjes gaar zijn en de saus wat is ingedikt.

Blijft de saus dun ? gebruik dan wat maizena, opgelost in koud water.

Kook rijst of maak aardappelpuree voor bij dit lekker stroganoff pannetje

stroganoff pannetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.