Tomatensoep – Verse tomaten

Tomatensoep, van verse tomaten en bouillon gemaakt van mergpijp en kruiden.

Het lekkerste is natuurlijk tomatensoep met echte tomaten.
Maar dan ook van bouillon gemaakt met wat mergpijpen.
Gelukkig kan ik hier in de polder tomaten direct bij de kweker kopen.
Voor niet veel geld heb je dan zo een kratje vol heerlijke tomaten.
Ingrediƫnten :

1,5 liter water.
2 mergpijpen van de varken .
2 theelepeltjes peterselie.
2 theelepels zout.
2 theelepels selderij.
2 theelepels kervel.
1 1/2 theelepel tijm.
2 laurierbladen.
1 1/2 theelepel foelie.
puntje witte peper.
2 theelepels suiker.
1 ui, gepeld en in vieren gesneden.

700 a 800 gram tomaten.

tomatensoep
Overige benodigdheden :

Kookpan voor 2 liter.

Bereiding :

Doe 1,5 liter water in een pan en breng dit aan de kook.
Voeg de mergpijp, de kruiden en de ui erbij.
Laat dit voor ongeveer 1 1/2 uur langzaam koken.
Zo trek je de heerlijke bouillon.

Aantal personen : 2 of 3
Bereidingstijd : 120 minuten.
Haal na de 1 1/2 uur de mergpijp en de gekookte ui uit de bouillon.
Je kunt dit even met een fijn zeef doen of door een koffiefilter zeven.
Hierdoor haal je ook gelijk veel van de kruiden weer uit de bouillon.
tomatensoepSnijd de tomaten in vieren en verwijder eventueel harde kernen.
Roerbak ze in een pan of koekenpan even in wat zonnebloemolie.
tomatensoepGiet de bouillon bij de aangefruite tomaten en pureer het geheel tot een helder soep.
En klaar is uw heerlijke soep.

Genieten.

tomatensoep