Vegetarische stoofpot

Stoofschotels zijn heerlijk voor in het weekend.
Als er meer tijd is voor koken, en daar kunnen we dan ook lekker van genieten.
En dan is deze vegetarische stoofpot een recept wat we graag maken.
Een dag geen vlees. Maar heerlijke paddenstoeltjes, wortelen en ui.
En dat allemaal in een wijnsaus.
Vegetarische stoofpot
Ingrediƫnten :

500 gr champignons (bijv. een mix van witte en kastanje champignons)
500 gr worteltjes (of een winterpeen) in stukjes
2 sjalotjes fijngesnipperd of 1 klein uitje.
1 kleine aardappel in blokjes gesneden.
2 theelepel knoflookpoeder
olijfolie of zonnebloemolie
150 ml rode wijn (ik gebruikte Merlot)
150 ml groentebouillon of tuinkruidenbouillon
1 el bloem
1 el tomatenpuree
1 theelepel tijm
versgemalen peper
1 theelepel peterselie gehakt

Aantal personen : 4


Bereidingstijd : 45 – 50 minuten.

Vegetarisch stoofpot

Overige benodigdheden :

Snijplank en mes.
Grote braadpan.

Bereiding :

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de sjalotjes met de knoflook in ca 5 minuten op laag vuur.

Voeg de worteltjes en bak een minuutje mee.
Voeg dan de aardappel er bij en bak wederom een minuutje.
Voeg de champignons toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de bloem toe en bak nog een minuutje mee.
Doe dan de tomatenpuree erbij en bak nog een minuutje.

Giet de groentebouillon en de wijn erbij.

Roer alles door elkaar en leg de takjes tijm en de laurierblaadjes erin.

Laat het geheel zonder deksel op de pan 30 minuten zachtjes pruttelen.

Breng het stoofpotje verder op smaak met versgemalen peper.

Verwijder de laurierblaadjes en takjes tijm en strooi er wat versgehakte peterselie overheen.

Opmerkingen :

Als de saus te dun blijft kun je deze eventueel nog wat binden met een maĆÆzenapapje.

Vegetarisch stoofpot