Wapser Aardappel Kerriepotje.

U zult wel denken. Wat is een Wapser Aardappel Kerriepotje?

kerriepotjeHet is camping tijd. En op de camping kook ik graag buiten.
O ja, in de caravan heb ik een driepits gastel, maar met een buiten temperatuur van boven de 18 graden, wordt het tijdens het koken in dat kleine dopje al snel meer dan 30.
En dan ga ik liever naar buiten. Maar daar heb ik dan maar 1 gaspit.
Dus dan komen de 1 pans gerechten uit de hoge hoed.
Eigenlijk zijn het gewoon eenvoudige maaltijden, waar ik thuis heel ingewikkeld over kan doen.
Maar op de camping weet ik het dan vaak verrassend goed op één gaspitje in mijn voortent ook voor mekaar te krijgen.
Zo ook dit eenvoudige gerecht. WAK.
Want Wapse in Drenthe is vaak een vakantie bestemming voor ons.
En Aardappel en Kerrie zijn ingrediënten die er in thuis horen.Op het Boerenland is het heerlijk kamperen bij de boer.
De eigenaren zijn geweldig, het badhok is luxer dan mijn eigen toko, en de wifi is top.
En meer verlangen we niet.Nou ja, een goeie maaltijd na een flinke wandel dag.
Ingrediënten :

4 middelgrote aardappelen.
300 tot 350 gram Nasi/Bami vlees.
400 gram Chinese roerbakgroente.
Peper en zout.
5 theelepels kerrie.
2 theelepels Italiaanse kruiden.
1 theelepel laos.
20 gram roomboter of bak-en-braad.
2 eetlepels zonnebloemolie.

Aantal personen : 2

Bereidingstijd : 30 minuten.

Overige benodigdheden :

2 Hapjes pannen.
Waarvan 1 groot genoeg om de volledige maaltijd in te serveren.

 

Bereiding :

Schil de aardappel en snijd ze in kleine blokjes.
Vooral op de camping geld de regel, hoe kleiner hoe sneller de aardappel gaar is.
Smelt de roomboter of bak-en-braad in een hapjespan of anti-aanbak-pan.
Roerbak de aardappel totdat het gaar gebakken is.
Zet deze pan daarna ff weg.

 

In de tweede (grotere pan) breng je de zonnebloemolie op temperatuur.
Roerbak hier snel het vlees redelijk gaar.
Doe er peper en zout naar smaak bij.
Voeg de Kerrie, laos en Italiaanse kruiden er bij.Voeg de roerbakgroente toe, en roerbak deze ook mee tot het redelijk gaar is.
Als er niet genoeg vocht van de roerbakgroente is, doe er dan een klein beetje water bij.
Smoor het vlees en de groente even (1 min) in de kruiden.

Voeg nu de gebakken aardappel er bij.
Breng het gerecht op temperatuur.
Zodat alles warm op gediend kan worden.
kerriepotje
1 pans gerechten eten we het liefst voor de caravan uit een kommetje.
Dus ook dit Wapser Aardappel Kerriepotje.
Fijne vakantie, en eet smakelijk.